Ne uvlačite EXIT u političko blato!

1. decembra 2015. — Autor: EXIT

Vezano za tvrdnje koje su se čule na sednici Skupštine grada Novog Sada o uticaju političke grupacije „Treća Srbija“ na Exit festival, želimo da obavestimo javnost da je u pitanju apsolutna neistina. U takvom delovanju mi nažalost prepoznajemo otvoreni i već ranije viđeni pokušaj sticanja političke dobiti preko prisvajanja i prilagođavanja Exit-a kratkoročnim političkim ciljevima pojedinih grupacija.

Niko iz organizacije Exit festivala, uključujući i lično pomenutog direktora Dušana Kovačevića, ni u kom trenutku nije razgovarao sa odbornikom novosadske Skupštine grada Miroslavom Parovićem na temu programa ili društveno-korisnih aktivnosti Exit festivala. Napominjemo da ne postoji niti će postojati bilo kakva komunikacija sa ljudima iz političke grupacije „Treća Srbija“ na bilo koju od tema u vezi Exit festivala.

Posebno osuđujemo deo izjave o „antisrpskom“ delovanju Exit-a u prošlosti. Exit je od svog osnivanja do danas promovisao dobro ime Novog Sada i cele zemlje u svetu što je potvrđeno najvišim međunarodnim priznanjima i potkrepljeno zvaničnim istraživanjima nadležnih institucija.

Prepoznajemo i da se ovde ne radi o zvaničnom stavu gradske skupštinske većine, koja je iskazala nedvosmislenu institucionalnu podršku našem radu, već je reč o individualnom istupanju jednog odbornika i opcije koju predstavlja.

Molimo sve političke aktere da ostave Exit van dnevnopolitičkog stranačkog blata u Srbiji i stoga najljubaznije molimo pojedine odbornike Skupštine grada da prestanu sa neistinama na temu Exit-a. Politiku ostavljamo političarima, a nas pustite da i dalje radimo u interesu Novog Sada i zemlje u celini.