Plaćanje na festivalu: Sve o EXIT Freedom Addiko kartici

8. jula 2018. — Autor: EXIT

1. Šta je kartica za plaćanje?

Kartica za plaćanje (Festival Payment Card)* je zvanično i jedino sredstvo plaćanja za piće, hranu i ostale proizvode na EXIT festivalu.

*Kartica nije namenjena za plaćanje na POS terminalima i podizanje gotovine na bankomatima

2. Kako se plaća na festivalu i gde?

Plaćanje pića, hrane i suvenira na EXIT festivalu i u kampu obavlja se putem kartica za plaćanje. Pri kupovini, dovoljno je prisloniti karticu na dobro obeleženo mesto na aparatu, i iznos pića, hrane ili suvenira će automatski biti umanjen sa kartice!

3. Gde mogu da nabavim karticu i koliko košta?

Kartica za plaćanje biće dostupna na svim uplatnim (top-up) mestima na festivalu i u kampu. Prilikom uzimanja kartice, potrebno je da uplatiš depozit u iznosu od 125 RSD, koji će ti biti vraćen prilikom refundacije novca na završetku festivala. Ukoliko ipak odlučiš da se registruješ da bi ostvario popuste na cene pića na festivalu, depozit ti neće biti vraćen prilikom refundacije sredstava sa kartice.

4. Zašto da se registrujem?

Ukoliko svoju karticu registruješ putem ovog linka, možeš da ostvariš popuste 10-16% na cene pića na festivalu. Prilikom registracije, dobićeš svoj jedinstveni kod koji treba da pokažeš prilikom uzimanja svoje kartice. Potrebno je do 24h od aktivacije kartice na uplatnom (top-up) mestu do početka obračunavanja popusta.

5. Već sam uzeo svoju karticu za plaćanje, ali se nisam registrovao prethodno. Da li i dalje mogu da ostvarim popust na festivalu?

Da, možeš da se naknadno registruješ i popusti će početi da ti se obračunavaju nakon što doneseš svoj jedinstveni kod i izdatu karticu na top-up mesto. Nakon verifikacije koda počeće da ti se obračunavaju popusti na festivalu, ali nakon toga nećeš moći da povratiš svojih 125 RSD depozita*.

*Potrebno je do 24h od registracije do početka obračunavanja popusta.

6. Kako mogu da proverim stanje na kartici?

U svakom trenutku možeš vrlo jednostavno proveriti raspoloživo stanje prislanjanjem kartice na aparat za očitavanje kartice.

7. Koliko novca mogu da uplatim na kartici?

Kartica se dopunjuje kreditom u željenom iznosu. Minimalan iznos za prvu uplatu je 500 RSD a maksimalan iznos je 30.000 RSD za račun na kartici za plaćanje. Prilikom uplate iznos mora da bude zaokružen u vidu uplata od 100 RSD, 500 RSD, 1000 RSD itd… Iznosi u vidu uplata od 150 RSD, 550 RSD i 1350 RSD nisu mogući.

8. Da li je potrebno da uplate na kartice za plaćanje vršim u gotovini ili to mogu učiniti sa svoje platne kartice?

Na svim top-up mestima na festivalu uplatu na festivalsku karticu možeš izvršiti na oba načina, kako god ti više odgovara.

9. Da li mogu refundirati neiskorišćena sredstva na kartici?

Naravno. Moguće je povratiti nepotrošena sredstva u svakom trenutku na blagajnama koje su zadužene za to (označene sa “refundacija / refund”). Neophodno je da se refundacija izvrši na festivalu ili u kampu, pošto naknadni povraćaj sredstava neće biti moguć! Lokacije isplatnih mesta: Top-up mesta u kampu festivala, Trag, Foodland, Reggae Stage i kod Akademije umetnosti.

*Napomena: Registrovani korisnici nemaju pravo povraćaja depozita.

10. Da li postoji ograničenje u iznosu koji se može refundirati?

Na svim top-up mestima na festivalu može se refundirati iznos do 7.000 dinara, dok se veći iznosi mogu refundirati na isplatnim mestima kod Lovotursa i Reggae bine, kao i u kampu, uz lični dokument.

11. Može li festivalska kartica za plaćanje sa EXIT festivala da bude korišćena i u Crnoj Gori, na Sea Dance Festivalu?

Plaćanje uz pomoć festivalske kartice biće zvanični sistem plaćanja i na Sea Dance festivalu. U pitanju su, međutim, dve različite države i valute, te festivalska kartica sa EXIT festivala neće moći biti korišćena i na Sea Dance festivalu.

12. Šta da radim ako izgubim karticu?

Ukoliko si se prethodno registrovao, imaš mogućnost da blokiraš korišćenje svoje izgubljene kartice. Potrebno je da dođeš na top-up mesto sa ličnim dokumentom, izgubljena kartica biće blokirana i biće ti izdata nova kartica. Potrebno je da se javiš na help desk (top-up mesta na Reggae bini, Trag/Lovoturs i u kampu) da bi ti sredstva sa izgubljene kartice bila prebačena na novu karticu. Nakon toga se potrudi se da novoizdatu karticu ne izgubiš.

13. Da li za plaćanje mogu da koristim kartice od prethodnih godina?

Ne, potrebno je da izvadiš novu festivalsku karticu za plaćanje.

14. Da li maloletna lica mogu da se registruju?

Da, može da se registruje svako ko ima 16 godina i više.

15. Da li mogu da se registruju lica koja nisu državljani Republike Srbije?

Lica koja nisu državljani Republike Srbije mogu da se registruju.

16. Registrovao sam se prošle godine, da li to znači da sam automatski registrovan i ove?

Zbog različitih sistema, potrebno je da se ponovo registruješ ove godine, kako bi ostvario popust na piće na festivalu, kao i mogućnost blokiranja i zamene izgubljene kartice.