[email protected] konkurs produžen do 1. aprila!

29. marta 2017. — Autor: EXIT

EXIT festival i Studentski kulturni centar Novi Sad i ove godine pokrenuli su Play @ Exit, konkurs za mlade muzičare kojima se pruža šansa da nastupe na nekoj od bina na Petrovaradinskoj tvrđavi od 5. do 9. jula. Na konkurs je već pristiglo preko 500 prijava, a zbog mnogobrojnih molbi koje su pristigle na adresu festivala, rok za prijavu biće produžen do subote, 1. aprila.

Proteklih godina na ovaj konkurs prijavljivalo se ukupno preko 6.000 izvođača, a samo prošle godine od neverovatnih 1083 prijavljenih izvođača iz 28 zemalja, izabrano je 34 benda i 10 didžejeva. Ove godine EXIT otvara svoja vrata za najbolje sastave i umetnike iz celog sveta, koji će nastupiti na binama širom Tvrđave, od kojih najveći broj dolazi na Future Shock Stage, posvećenu upravo muzičkim nadama, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug, Radio As FM i Gaia eXperiment Trance Stage. Bendovi, didžejevi i kantautori mogu da se prijave putem aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs.

Neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili DJ miksa putem striming servisa SoundCloud, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu na sajtu www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno je da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2017. godinu.

Selektorski tim čine muzički novinari, urednici, kao i predstavnici buking tima EXIT festivala i stejdž menadžeri bina No Sleep Novi Sad, Urban Bug, Radio As FM i Gaia eXperiment Trance Stage. Takođe će i publika imati priliku da da svoj glas, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu, imati i veće šanse da nastupe na Exitu.